خرید و فروش موسیر ترشی خوشمزه و با کیفیت به صورت عمده در این سایت انجام می شود. خریداران واقعی در هر کجای کشور که هستند می توانند با کارشناسان و عمده فروشان معتبر سایت تماس گرفته و محصول مورد نظر خود را به صورت تضمینی تهیه نمایند. اما برای کسب اطلاعات کافی در مورد موسیر ترشی تا انتها این مطالب را دنبال کنید.
ویژگی های موسیر مناسب ترشی چیست؟
ما ایرانی ها از سالهای دور علاقه بسیار زیادی به غذاهای ترش و ملس داشته
ایم به همین دلیل طرز تهیه انواع ترشیجات و سایر مرکبات از پدران و مادران
ما به ارث رسیده است. ترشی های متنوع که شامل انواع سیر ترشی،
کلم ترش، ترشی لیته، ترشی مخلوط و غیره می باشد در اکثر منازل، کارخانه ها،
آشپزخانه ها و غیره درست شده و کنار غذاهای اصیل ایرانی سرو می شود. موسیر
ترشی که از بهترین انواع ترشیجات است علاقه مندان زیادی در داخل و خارج کشور دارد.
همانطور که میدانید موسیر از خانواده سیر و پیاز بوده اما به دلیل طعم بی نظیر و بوی خارق العاده اش جایگاه ویژه ای در بین انواع سبزیجات دارد. موسیر ۴۰ گونه متفاوت در اقسا نقاط جهان دارد که همگی آنها در نواحی گرم و معتدل رشد می کنند. جالب است بدانید که موسیر در ایتالیا نیز همانند ایران طرفداران زیادی دارد و حتی پیازچه موسیر در روغن زیتون کنسرو استفاده می شود.
از انواع ویژگی موسیر مناسب ترشی می توان به طعم موسیر ( که به هیچ وجه نباید تلخی داشته باشد)، شکل ظاهری ( پودر موسیر اصلا به درد ترشی نمی خورد و معمولا از آن در طعم دهی به انواع غذاها استفاده می کنند معمولا برای ترشی از قطعه های کوچک موسیر و یا موسیر ورقه ای استفاده می شود.) و موسیر جوانه نداشته باشد زیرا باعث میشود طعم ترشی بد شود.
بد نیست در اینجا به برخی از انواع خواص موسیر این معجزه طبیعت بپردازیم:
- درمان کننده آلزایمر و رفع فراموشی
- درمان بیماری نقرس و گرفتگی عضلات
- ترمم کننده زخم های بدن و تسریع در درمان آنها
- تقویت قوای جسمی و جنسی
- کاهش و جلوگیری از سردردهای میگرنی
- ادرار آور و قاعده آور
- درمان بیماری سیاتیک
موسیر ترشی به صورت فله ای با بهترین کیفیت
معمولا خانواده های پرجمعیت از ترشی های فله ای استفاده می کنند. البته اکثر بانوان خانه دار وظیفه تهیه و تولید ترشی را خود بر عهده می گیرند. ترشیجات جایگاه بسیار ویژه ای در سفره های رنگارنگ ایرانی دارد و علاوه بر خانواده ها رستوران ها، هتل ها و در کل مراکز طبخ غذا از این دسر خوشمزه استقبال می کنند. اما طریقه و نحوه درست کردن ترشی موسیر چگونه است؟ بهتر است در اینجا نگاهی کوتاه به طرز تهیه ساده ترین ترشی موسیر بپردازیم. مواد اولیه جهت درست کردن ترشی عبارتند از:
- موسیر تازه یا موسیر خشک شده
- سرکه قرمز یا سفید به دلخواه
- نمک به میزان لازم
- زردچوبه به مقدار کافی
در مرحله اول موسیر خریداری شده را بشویید سپس آن را به صورت ورقه ای برش بزنید، بعد از این کار موسیرها را درون ظرفی ریخته و تا جایی که روی آن به طور کامل گرفته شود آب بریزید. همانطور که پیشتر نیز گفته شد اگر موسیرها زیاد تند نیستند بعد از چند ساعت آب را عوض کند اما اگر خیلی تند هستند اجازه بدهید چند روز در آب بمانند تا خوب تندی آنها گرفته شود. نکته بسیار مهم که باید رعایت شود، اگر موسیرها خشک هستند آب جوش بریزید و اگر تازه می باشند آب سرد ریخته شود.
در مرحله دوم موسیر ها را از آب در بیاورید و دوباره بشویید سپس روی یک پارچه بسیار تمیز خشک پهن کرده و مقداری نمک روی آنها بپاشید، اگر مایل هستید می توانید که مقداری زردچوبه نیز در کنار نمک به موسیرهای خشک شده اضافه کنید، البته این کاملا به ذائقه شما بر میگردد.
در مرحله سوم موسیرهای خشک شده را درون ظرف های شیشه ای و یا دبه های کیلویی ریخته و سرکه سفید یا قرمز را به آن اضافه کنید در ظرف را محکم بسته و آن را در جای خشک و خنک به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کرده و در نهایت بعد از دو هفته استفاده نمایید.
در حال حاضر بازار کشور مملو از ترشیجات متفاوت است و هر کس با توجه به ذائقه و سلیقه ای که دارد می تواند نیاز خود را به مقدار دلخواه برآورده کند. ترشی موسیر به صورت فله ای و جزیی با بهترین کیفیت و قیمت در اختیار همگان قرار می گیرد. موسیر ترشی فله در استانهای جنوبی ایران که اکثر مردم طعم های گرم را می پسندند طرفداران زیادی دارد. موسیر در این مناطق با انواع ترکیبات دیگر مخلوط شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
معروف ترین برند ترشی موسیر
امروزه و با پیشرفت تکنولوژی برندهای صنایع غذایی بسیار زیاد شده و رقابت در این زمینه به شدت افزایش یافته است. با بالا رفتن سلیقه مردم و تقاضای محصول با کیفیت اکثر شرکت ها محصولاتشان را با مواد اولیه درجه یک تولید کرده و در بازارهای داخلی و خارجی توزیع می کنند. ترشیجات هم جزء این صنایع می باشند که برندهای مختلفی را شامل می شود. از جمله معروفترین های برند موسیر ترشی عبارتند از:
- ترشی موسیر مهرام
- ترشی موسیر برتر
- ترشی موسیر بدر
- ترشی موسیر دلوسه
البته موارد ذکر شده فقط برخی از بهترین مارکهای تولیدی موجود در بازار می باشند. این برندها به دلیل خصوصیات ممتاز شان محبوب و مورد پسند اکثر مردم هستند همچنین چند سالی است که کیفیت خود را ثابت کرده اند. از جمله این ویژگی های می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- طعم بسیار عالی
- مواد افزودنی سالم
- داشتن شماره پروانه بهداشتی از وزارت بهداشت
- تازه و مطبوع
- تولید شده از مواد اولیه درجه یک
ترشی موسیر صادراتی در بسته بندی های مختلف
مردم ما همانطور که گفته شد علاقه زیادی به انواع ترشیجات دارند از همین رو ترشیهای تولید شده در کشور کیفیت و طعم فوق العاده ای دارند. موسیر، این اعجاز طبیعی فواید منحصر بفردی دارد که کمتر می توان مجموع این خواص در محصول دیگر یافت. تناسب و تشابه موسیر با پیاز و سیر بسیار ملموس است اما نه تندی پیاز را دارد و نه بوی بد سیر می دهد.
جالب است بدانید که تمامی فواید موسیر در ترشی آن موجود است. همانطور که موسیر بسیار ضد باکتریست در درمان و پیشگیری از انواع بیماری ها زبانزد است. ترشی موسیر در کنار غذا به عنوان یک چاشنی بسیار خوشمزه سرو می شود.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ساخت انواع دستگاههای مدرن تولید ترشی نیز به حجم انبوه رسیده است به گونه ای که نه تنها می توان نیاز داخل را برآورده کرد بلکه صادرات این محصول به کشورهای دیگر نیز امکان پذیر شده است. صادرات می تواند کمک بسیار زیادی به اقتصاد کشور و ارز آوری همچنین ایجاد شغل نماید.
معمولا بسته های صادراتی بسیار شیک و مدرن هستند علت این نوع بسته بندی جذب مشتری و بالا بردن سطح کیفی محصولات است. ترشی موسیر صادراتی در دو نوع زعفرانی و سفید هر سال به کشور عراق صادر می شود.
موارد زیادی در تعیین قیمت این محصولات اثر گذار است که از آن جمله می توان به:
- کشور تولید کننده
- وزن ترشی موسیر
- ترشی صنعتی باشد قیمت کمتر
- ترشی خانگی به دلیل سختی کار قیمت بیشتر دارد
- مواد اولیه که ترشی با آن درست شده است
- نام برند نیز در قیمت بسیار موثر است
- نوع بسته بندی
تفاوت ترشی موسیر خانگی با ترشی موسیر صنعتی
اگر به فروشگاه های بزرگ رفته باشید انواع ترشیجات را در بسته بندی های
کوچک و بزرگ شیشه ای می بینید که در قفسه های چیده شده اند. اکثر این محصولات
کارخانه ای هستند و به وسیله دستگاه های مکانیزه بدون دخالت انسان تولید می
شوند. در کل دو روش متفاوت تولید محصولات غذایی از جمله ترشی موسیر وجود دارد:
- روش
صنعتی: این روش که توسط کارخانه ها و شرکتهای بزرگ تولیدی مورد استفاده
قرار می گیرد کاملا مکانیزه و مدرن می باشد. مواد اولیه به کمک انواع
دستگاه ها شسته شده، خرد شده، ترکیب شده و مواد افزودنی مانند انواع سرکه و
ادویه جات به آن اضافه می شود. - روش خانگی یا سنتی: این روش که
کاملا دستی است و توسط انسان انجام می شود معمولا پرطرفدارتر است. شیوه
تولید ترشی به این صورت است که مواد اولیه تهیه شده در دیگ ها و یا ظرفهای
بزرگ آب شسته می شوند، سپس آنها را با چاقو خرد کرده و با هم ترکیب می
کنند، در نهایت مواد مخلوط شده را درون دبه های بزرگ چند کیلویی می ریزند و
به آن سرکه سفید یا قرمز، سبزیجات و انواع ادویه اضافه کرده و در جای خشک و
خنک نگهداری می کنند تا مواد ترش شوند.
عموما مردم روشهای
خانگی را بیشتر می پسندند زیرا هم هزینه آن مناسب تر است، هم اینکه نسبت به
مواد اولیه و طرز تهیه آن اطمینان خاطر دارند. اما این ادعا در صورتی درست
است که نکات بهداشتی در آن کاملا رعایت شده و خود فرد آن را درست کرده باشد
چون برخی از افراد ترشی خانگی آماده از بیرون می خرند که این کار اصلا اصولی نیست و
توصیه نمی شود. بهتر است از محصولات درجه یک که در کارخانه ها و زیر نظر
کارشناسان تهیه و تولید شده است استفاده کنید زیرا دستگاه های تولید و تهیه
انواع ترشی کاملا بهداشتی می باشند، تمام نکات ایمنی رعایت شده و مواد
اولیه درجه یک در تولید ترشی مورد استفاده قرار می گیرد.
آیا با موسیر خشک هم میشود ترشی موسیر درست کرد؟
کیفیت موسیر در میزان فروش آن تاثیر مستقیم دارد. معمولا در کارخانه ها برای تولید ترشی موسیر از نمونه های تازه استفاده می کنند زیرا نرم هستند و طعم ترشی را بسیار بهتر می کنند. بهترین نوع موسیر، موسیر قرمز رنگ است که برای درست کردن ترشی عالی می
باشد. البته برای تهیه ترشی هم می شود از موسیر خشک استفاده کرد و هم از
موسیر تازه اما توجه داشته باشید که موسیر تازه تلخ است و باید حتما آن را
درون آب به مدت چند ساعت بگذارید.
سپس چند مرتبه آب آن را عوض کنید این کار
را تا جایی ادامه دهید که تلخی موسیر از بین برود برای اطمینان طعم موسیر را
بچشید. موسیر خشک را نیز باید حتما در آب بخیسانید تا نرم و لطیف شود.
تفاوت چندانی بین دو نوع وجود ندارد اما اگر موسیر تازه تلخیش از بین نرفته
باشد طعم ترشی بد می شود.
موسیر ترشی یکی از خوشمزه ترین ترشی های ایرانی
موسیر یکی از بهترین و خوشمزه ترین محصولات ایرانی است که علاوه بر طعم بی نظیرش خواص شگفت انگیزی نیز دارد. ترشی موسیر خانگی یا صنعتی اگرچه در روش تهیه متفاوتند اما در خواص و فواید یکی می باشند. بد نیست در اینجا به بررسی برخی از بهترین خواص ترشی بپردازیم تا بتوانیم به این نکته پی ببریم که علت محبوبیت زیاد موسیر در چیست. در ادامه با برخی از مهمترین خواص موسیر آشنا خواهیم شد.
فواید موسیر برای خانم های باردار و جنینشان:
موسیر سرشار از مواد معدنی و انواع ویتامین ها و پروتئین هاست که نیاز بدن خانم ها را به طور نسبی برطرف می کند و همچنین به رشد طبیعی جنین کمک کرده، فولات موجود در موسیر سلامت سیستم عصبی کودک در حال رشد را تضمین می کند.
خواص بی نظیر موسیر برای تمامی گروه های سنی کودکان:
مواد ضروری در موسیر که عبارتند از ویتامین سی، ویتامین آ و همچنین مواد معدنی منیزیم و فسفر به سلامت استخوانها و مقاوم سازی شان کمک قابل توجهی می کند.
خواص موسیر برای بیماری های عفونی مانند سرماخوردگی:
گوگرد موجود در موسیر خواص ضد باکتریایی دارد و مانند آنتی بیوتیک عمل می کند. آنفولانزا، سرماخوردگی و سایر بیماریها با کمک موسیر درمان می شوند. جالب است بدانید که گل موسیر نوعی آنتی هیستامین طبیعی است.
فواید موسیر برای کنترل کلسترول و فشار خون:
ترکیبات مختلف در موسیر کلسترول و چربی خون را کاهش می دهد و همچنین آنتی اکسیدان موجود در موسیر کاهنده قوی فشار خون بالاست. به افراد که با مشکل فشار خون مواجه اند توصیه می شود که از موسیر استفاده کنند.
خواص موسیر برای پیشگیری از سرطان:
استفاده از موسیر رشد سلولهای سرطانی را به شدت کاهش می دهد و همچنین مصرف منظم و دوره ای آن از ابتلا به سرطان هایی مانند سینه، معده و کولون پیشگیری می کند.
خواص موسیر برای درمان بیماری های گوارشی:
امروزه شرایط سخت زندگی باعث ایجاد استرس و در ادامه آن به وجود آمدن انواع بیماری های گوارشی است. ترکیباتی که در موسیر وجود دارد به رفع این بیماری ها و هضم درست غذا کمک می کند. فیبر بالای موسیر باعث حرکت روده و درمان یبوست می شود.
همانطور که می بینید و گفته شد موسیر خواص بی نظیری دارد که شاید کمتر کسی از انواع آن اطلاع داشته باشد. البته این را نیز بدانید که موسیر گرم و خشک است و مصرف زیاد آن به افرادی که طبع گرمی دارند توصیه نمی شود علت اصلی این امر نیز ایجاد جوشهای چرکی و آزار دهنده روی سطح پوست است.