سیر به عنوان یگ گیاه پر خاصیت و دارویی شناخته می شود و خواص شگفت انگیزی دارد. از این گیاه هم به صورت خام و هم به صورت ترشی استفاده می کنند حتی بوته ی سیر نیز به گونه ای است که از ریشه، ساقه، برگ ها و گل آن هم می توان استفاده کرد.
سیر گل یکی از محصولات گیاه سیاه می باشد که ظاهر بسیار زیبایی دارد و از آن برای تهیه ی ترشی استفاده می شود. طعم این ترشی از سیر ترشی بهتر و دارای تلخی کمتری است به همین دلیل از طرفداران زیادی برخوردار می باشد که آن را همراه با غذا مصرف می کنند.
فروش سیر گل محلی بیشتر در شمال صورت می گیرد و شما می توانید برای خرید ترشی آن به این سایت که به فروش ترشی سیر گل از کارخانه به صورت مستقیم می پردازد مراجعه کنید.
طرز تهیه ترشی سیر گل محلی
یکی از ترشی های خوشمزه شمالی که به نوعی سوغات شهر رامسر هم می باشد ترشی سیر گل است که معمولا محلی ها آن را در اردیبهشت ماه تهیه می کنند.
طرز تهیه ترشی سیر گل محلی به این صورت می باشد:
ابتدا گل سیر را از روی شاخه ی سیر جدا کرده و سر و ته آن ها با چاقو می بریم سپس پوست های اطراف آن را هم جدا کرده و حبه های کوچک سیر را که به صورت گل در کنار هم جمع شده اند را به خوبی با آب شستشو می دهیم.
گل های شسته شده را در داخل یک آبکش ریخته تا آب آن ها به خوبی گرفته شود سپس دانه های گل سیر را در یک سینی بزرگ ریخته و آن را به مدت ۲ تا ۳ روز در زیر نور خورشید قرار می دهیم البته باید یک پارچه توری تمیز هم روی آن گذاشته شود تا گرد و خاک و حشرات وارد آن نشوند.
پس از گذشت این زمان مشاهده می کنیم که رنگ گل سیر ها تغییر کرده اند در این مرحله دانه های گل را در داخل شیشه های تمیز و خشک ریخته و بر روی آن ها مخلوط سرکه و نمک می ریزیم تا کامل روی گل سیر ها را بپوشاند.
درب ظرف شیشه ای را به محکم می بندیم تا هوا و رطوبت وارد آن نشود. بهتر است که شیشه های ترشی در کنار پنجره و یا بالکن قرار داده شوند تا به مرور زمان با حرارت آفتاب سرکه به خورد گل سیر ها برود و این ترشی خوشمزه آماده مصرف شود. مدت زمان آماده شدن آن بین ۱۰ تا ۱۵ روز می باشد.
درمان دندان درد با استفاده از پودر سیر
درمان دندان درد با پودر سیر یکی از راه های بسیار موثر و طبیعی برای برطرف کردن این مشکل می باشد.
سیر دارای ترکیبی به نام آلیسین در خود می باشد که خاصیت ضد باکتریایی و ضد میکروبی دارد به همین دلیل به عنوان یک ماده ی ضد عفونی کننده ی قوی شناخته می شود که با له کردن و خورد کردن سیر به وجود می آید.
آلیسین موجود در پودر سیر بسیار زیاد است و باعث می شود درمان مفیدی برای دندان درد های شدید و آبثه باشد. نحوه ی استفاده از پودر سیر به این صورت می باشد که ابتدا مقداری پودر سیر را در داخل دندانی که درد می کند ریخته وچند درد آن را تحمل کنید تا خوب شود.
همچنین می توانید مقداری پودر سیر خشک را در داخل آب ولرم حل کرده و در دهانتان بپرخانید این عمل میکروب های دهان و دندان را به خوبی از بین می برد.
برای از بین بردن آبسه هم کمی از این پودر را با مقداری آب مخلوط کرده و یک مایع خمیری شکل درست کنید و آن را بر روی آبسه قرار دهید این کار ویروس را نابود و به سرعت آبسه را برطرف می کند.
تفاوت گل سیر با سیر در چیست؟
تفاوت گل سیر با سیر این می باشد که در کل سیر بوته ی گیاه است و پس از رسیدن کامل بوته بر روی ساقه ی گیاه گل سفید رنگی به وجود می آید که به آن گل سیر گفته می شود.
گل سیر دارای عطر و تلخی کمتری نسبت به خود سیر می باشد و بیشتر از آن برای درست کردن ترشی استفاده می شود که کنار غذا های مختلف قرار می گیرد.
خواص دارویی سیر گل
خواص سیر گل بسیار زیاد می باشد و برای درمان انواع مختلف بیماری ها مفید است مانند:
- سیر گل یک ماده ی ضد التهابی قوی و تصفیه کننده ی طبیعی است و به خوبی برای پاک سازی ریه و سیستم ایمنی بدن مناسب می باشد.
- به دلیل داشتن آنتی اکسیدان بسیار محافظ خوبی در برابر رادیکال های آزاد می باشد و از ابتلا به انواع سرطان ها جلوگیری می کند.
- به عنوان یک کلید زیبایی محسوب می شود و تاثیر بسیار زیادی در برطرف شدن لکه های سیاه پوستی دارد.
- مصرف سیر گل به خصوص در شهر های شمالی که به دلیل رطوبت هوا ابتلا به بیماری روماتیسم وجود دارد بسیار توصیه می شود زیرا دارای ترکیباتی می باشد که برای درمان بیماری های سردی مانند روماتیسم و آرتروز مفید هستند.
- این گیاه درمان بسیار مناسبی برای بیماری های چشمی به ویژه آب مروارید می باشد.
- کسانی که دچار بیماری آسم و تنگی نفس هستند می توانند با خوردن سیر گل این مشکل را بر طرف کنند.
- درمان بسیار شگفت انگیزی برای بر طرف کردن کرم و انگل است.
- درمان خانگی و طبیعی موثری برای از بین بردن میخچه است.
- سیر گل به عنوان یک ماده ضد باکتریایی که سرشار از اسید سولفوریک است به خوبی با میکروب سل مبارزه می کند و آن را از بین می برد.
- سبب بهبود و تقویت فعالیت سلول های مغز می شود و حافظه را افزایش می دهد.
- اگر دچار گلو درد شدید هستید سیر گل برای شما بهترین درمان می باشد و همچنین برای رفع زکام و سرماخوردگی هم مناسب است.
- عفونت های مجاری ادراری را به طور کامل بر طرف می کند.
- این ماده گیاهی چربی پلاسما به خصوص کلسترول مضر بدن را کاهش می دهد و از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
- سو تغذیه های ناشی از مشکلات عصبی را رفع می کند و سبب افزایش سوخت و ساز بدن می شود.
- تورم و درد زیاد ناشی از بیماری نقرس را تسکین می دهد.
- عفونت گل مژه را به صورت چشم گیری بر طرف می کند.
- آسیب های اکسیداتیو که سبب پیری زود رس می شود را کاهش می دهد و تاثیر زیادی در جوان سازی پوست دارد.
- اگر دچار عفونت ناخن هستید می توانید با مصرف سیر گل تازه ناخن های خود را تقویت کنید و عفونت را از بین ببرید.
- سیر گل به عنوان یک رنگ طبیعی گیاهی عمل می کند و رنگ مشکی مو ها را بعد از خاکستری شدن باز می گرداند و همچنین باعث ضخیم شدن مو و ریشه آن می شود.
- شوره سر یکی از مشکلاتی است که اکثر افراد به دلیل بیماری قارچی پوست دچار آن می شوند و مصرف سیر گل برای رفع این مشکل بسیار موثر است.
- تبخال یک هرپس دهانی است و به صورت تاول های کوچک و بزرگ بر روی لب ها و بینی ظاهر می شود سیر گل درمان فوق العاده ای برای این تبخال ها می باشد.
- اگر به دلیل گزش و سوزش پشه ها و حشرات پوستتان حساس و قرمز شده می توانید با این سبزی پر خاصیت این مشکل را بر طرف کنید.
- قرار دادن سیر گل بر روی خراش های ایجاد شده در پوست کودکان سبب بر طرف شدن این مشکل می شود.
- مشکل های پوستی مانند آکنه و جوش را درمان می کند.
- کسانی که به طور مداوم دچار عفونت های سینوسی می شوند با خوردن این گیاه می توانند درمان شوند.
- سیر گل از ایجاد لخته های خونی در بدن جلوگیری می کند و مانع سکته می شود.
- خواص ضد التهابی گل سیر برای بر طرف کردن و تسکیت درد سیاتیک و کمر بسیار مفید است.
- یکی از خوراکی های مفید برای درمان کم خونی و کمبود آهن در بدن گل سیر است که باعث تولید آهن و افزایش گلبول های قرمز خون می شود.
- برای کسانی که در هنگام خواب از خروپف رنج می برند بسار موثر است زیرا از تجمع مخاط هایی که باعث انسداد سینوس ها می شوند جلوگیری می کند.
فواید سیر گل در سلامتی کلیه
فواید سیر گل در سلامتی کلیه بسیار شگفت انگیز است زیرا به عنوان یک آنتی بیوتیک گیاهی عفونت های کلیه را به خوبی نابود می کند و به صورت یک دیورتیک موثر عمل می کند که باعث می شود سموم و باکتری های مضر و بد بدن از طریق کلیه ها از بین بروند.
همچنین آلیسینی که در این گیاه وجود دارد سنگ کلیه و عفونت های مثانه و پروستات را به خوبی درمان می کند. برای درمان بیماری های کلیه با سیرگل باید یک عدد از آن را همراه با آب به صورت ناشتا بخورید.
عوارض جانبی مصرف زیاد سیر گل
مصرف زیاد سیر گل می تواند عوارضی را برای بدن به دنبال داشته باشد از جمله:
- مصرف بیش از اندازه ی سیر گل می تواند آسیب زیادی به کبد ها بزند با اینکه سیر گل سرشار از آنتی اکسیدان می باشد اگر زیاد خورده شود مسمومیت کبد به دنبال دارد.
- خوردن بیش از حد سیر گل با اینکه طعم و بوی آن کمتر از سیر است ولی باز هم موجب بوی بد دهان می شود و برای افراد بسیار آزار دهنده خواهد بود.
- اگر در خوردن سیر گل زیاده روی کنید مخصوصا با معده ی خالی باعث استفراغ و سوزش شدید معده می شوید.
- خوردن بیشتر از یک حبه سیرگل با شکم خالی باعث اسهال و خروج گاز معده می شود.
- سعی کنید دو هفته قبل از عمل جراحی از خوردن زیاد این محصول خودداری کنید زیرا خونریزی را تشدید می کند.
- استفاده بیش از اندازه از آن فشار خون را به میزان زیادی پایین می آورد و خطرناک است.
- یکی دیگر از مضرات مصرف زیاد این ماده غذایی ایجاد سرگیجه در افراد می باشد.
- گل سیر در صورتی که خیلی مصرف شود تعریق را افزایش می دهد.
- ممکن است ایجاد حس سوزش و خارش و اگزما در پوست شود.
- مصرف بیش از حد این گیاه در بینایی تاثیر بدی می گذارد و باعث خونریزی قسمت داخلی چشم می شود.
- خوردن زیاد آن در زنان باردار خطر سقط جنین را افزایش می دهد.
افرادی که خوردن سیر گل برایشان بسیار مضر است شامل:
- افرادی که داروی ضد انعقاد خون مصرف می کنند نباید این گیاه را بخورند زیرا سیر گل هم ضد انعقاد خون می باشد و اگر با هم خورده شوند موجب خونریزی شدید خواهد شد.
- کسانی که دچار تپش قلب هستند از خوردن این ماده غذایی باید پرهیز کنند.
- مصرف آن در زمان بارداری اصلا توصیه نمی شود و حتما اگر می خواهید مصرف کنید با پزشک مشورت شود.
- افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند زیرا سیر برای دستگاه گوارش ماده سنگینی است.
- اگر بیش از حد از سیر گل استفاده کنید عفونت واژینال را افزایش می دهد و باعث تحریک بافت واژن می شود.
- موجب لخته شدن خون و سوختگی های شیمیایی در اطراف دهان می شود.
چرا باید سیر را ناشتا خورد؟
مصرف ناشتا سیر و خوردن آن با معده خالی در بدن مانند یک آنتی بیوتیک طبیعی قوی عمل می کند و باکتری ها و عفونت های موجود در بدن را به خوبی از بین می برد از جمله خواص خوردن سیر به صورت ناشتا شامل:
- توصیه می شود افرادی که دچار فشار خون بالا هستند برای تسکین مشکلات خود حتما سیر را به صورت ناشتا مصرف کنند.
- ناشتا خوردن سیر سبب بهبود عملکرد کبد و مثانه می شود و برای درمان اسهال، استرس و اضطراب، ترشحات عصبی و هضم مناسب غذا بسیار مفید است.
- چنانچه سیر را با معده خالی در هنگام صبح مصرف کنید باعث پاک سازی بدن شما از انواع سموم می شود و به عنوان یک درمان طبیعی برای برطرف کردن انگل و کرم روده می باشد.
- مصرف روزانه سیر به صورت ناشتا از بروز انواع سرطان جلوگیری می کند و برای تنظیم و کنترل قند خون افراد دیابتی مفید است.
- اگر می خواهید رژیم لاغری بگیرید حتما در اول صبح قبل از خوردن صبحانه یک حبه سیر بخورید زیرا باعث تحریک اشتها و هضم مناسب می شود.
- خوردن سیر در هنگام صبح با شکم خالی به عنوان یک آنتی بیوتیک سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و از انواع سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می کند.
- مصرف سیر با معده خالی موجب رفع شدن مشکلات عصبی می شود.
- از دیگر خاصیت های خوردن سیر به صورت ناشتا پاکسازی خون و کاهش میزان کلسترول بد خون می باشد.
- اگر نمی خواهید دچار آلزایمر شوید حتما قبل از خوردن صبحانه یک عدد سیر را به صورت خام مصرف کنید.
برای خوردن سیر به صورت ناشتا حتما باید دقت کنید که سیری که مصرف می کنید کاملا تازه و سالم باشد زیرا اگر کهنه و قدیمی باشد ترکیبات آلیسین آن کاهش می کند.
مقدار مجاز سیری که باید با معده خالی مصرف شود تنها یک حبه ی کوچک می باشد و خوردن بیشتر از این مقدار ممکن است مشکلاتی را برای بدن شما به وجود بیاورد.
سعی کنید که همیشه سیر را برای هضم بهتر همراه با یک لیوان آب قورت دهید و اگر آب ولرم باشد بهتر است چون متابولیسم بدن را در ابتدای صبح افزایش می دهد.